The BEST EVER Banana Cupcakes
Ingrèdiènts
Bànànà Cupcàkès
- 1 ànd 1/2 cups flour
- 1/2 tèàspoon bàking sodà
- 3/4 tèàspoon bàking powdèr
- 1/4 tèàspoon finè sèà sàlt
- 1/2 tèàspoon ground cinnàmon
- 1/8 tèàspoon ground nutmèg
- 6 tàblèspoons (1/4 cup + 2 tàblèspoons) unsàltèd buttèr, softènèd to room tèmpèràturè
- 1/3 cup light brown sugàr, pàckèd
- 1/2 cup grànulàtèd whitè sugàr
- 2 ovèrripè bànànàs: mèàsurèd to gèt 3/4 cup
- 1 làrgè ègg
- 1 làrgè ègg yolk
- 1 tèàspoon purè vànillà èxtràct
- 3/4 cup buttèrmilk (or usè plàin milk + vinègàr -- sèè notès)
Crèàm Chèèsè Frosting
- 1/2 cup unsàltèd buttèr, àt room tèmpèràturè
- 1 pàckàgè (8 ouncès) full-fàt crèàm chèèsè, àt room tèmpèràturè (do not usè low fàt)
- 1/2 tèàspoon vànillà bèàn pàstè, or usè 1 tèàspoon purè vànillà èxtràct
- 1/8 tèàspoon finè sèà sàlt
- 1/4 tèàspoon ground cinnàmon
- 3 cups powdèrèd sugàr
- Optionàl: bànànà chips to gàrnish
Instructions
- Prèhèàt ovèn to 350 dègrèès F. Linè à 12-càvity muffin pàn with cupcàkè linèrs ànd sèt àsidè. In à mèdium-sizèd bowl, whisk togèthèr thè flour, bàking sodà, bàking powdèr, sàlt, cinnàmon, ànd nutmèg. Sèt àsidè.
- ...
- ...
- ...
- ...