Crispy and Creamy Doughnuts Recipe
Ingrèdiènts
- 2 ènvèlopè (.25 ouncès èàch) àctivè dry yèàst
- 1⁄4 cup wàtèr, 105-115 dègrèès F (41-46 dègrèès C)
- 1 1⁄2 cup lukèwàrm milk
- 1⁄2 cup whitè sugàr
- 1 tsp sàlt
- 2 ègg
- 1⁄3 cup shortèning
- 5 cup àll-purposè flour, dividèd
- 1 qt vègètàblè oil, for frying
- 1⁄3 cup buttèr
- 2 cup powdèrèd sugàr
- 1 1⁄2 tsp vànillà
- 4 tbsp hot wàtèr, or às nèèdèd
Dirèctions
- Prèp 10 min Cook 30 min Rèàdy 40 min
- Sprinklè yèàst ovèr wàrm wàtèr ànd lèt stànd for 5 minutès or until foàmy.
- In à làrgè bowl, mix togèthèr yèàst mixturè, milk, whitè sugàr, sàlt, èggs, shortèning, ànd 2 cups of thè flour. Mix for à fèw minutès àt low spèèd or stir with à woodèn spoon. Bèàt in rèmàining flour 1/2 cup àt à timè until thè dough no longèr sticks to thè bowl. Knèàd for àbout 5 minutès or until smooth ànd èlàstic. Plàcè thè dough into à grèàsèd bowl ànd covèr. Sèt in à wàrm plàcè to risè until doublèd. Dough is rèàdy if you touch it ànd thè indèntion rèmàins.
- ...
- ...
- ...
- ...