Bomboloni, Delicious Italian Doughnuts
INGRÈDIÈNTS
- 250g (2 cups) brèàd flour
- 250g (2 cups) àll-purposè flour
- 75g (hèàping ⅓ cup) grànulàtèd whitè sugàr
- 100g (7 tbsp) unsàltèd buttèr, àt room tèmpèràturè
- 20g frèsh càkè yèàst or 1 pàckàgè (7g) dry instànt yèàst
- 7g (1½ tsp) sàlt
- 150g (3) wholè làrgè èggs
- 40g (2) ègg yolks
- 110g (1/2 cup) lukèwàrm wàtèr
- zèst of 1 oràngè
- 1 tsp vànillà èxtràct
- grànulàtèd sugàr, for coàting
INSTRUCTIONS
- First, dissolvè thè yèàst in thè lukèwàrm wàtèr, ànd àllow it to sit until it blooms.
- In thè bowl of à stànd mixèr fittèd with à dough hook, combinè àll ingrèdiènts èxcèpt for onè of thè wholè èggs, ànd bèàt on mèdium spèèd for 5 minutès, thèn high spèèd for 5 morè minutès.
- Àdd in thè rèmàining ègg, ànd bèàt on mèdium spèèd until à smooth ànd èlàstic dough forms {you mày hàvè to àdd à littlè morè flour if it sèèms too sticky}.
- ....
- ....
- ....
- ....