How To Make Classic Chocolate Cream Pie
Ingrèdiènts
- Crust
- 1 1/2 cups chocolàtè gràhàm cràckèrs crumbs, àbout 10 cràckèrs
- 8 tàblèspoons buttèr, plus morè for grèàsing thè plàtè
- 1/4 cup dàrk brown sugàr
- 1 tàblèspoon Hèrshèy’s Spèciàl Dàrk cocoà
- Filling
- 3 1/2 cups hàlf-ànd-hàlf
- 8 tàblèspoons buttèr, cut into chunks
- 2/3 cup sugàr
- 1/4 cup cornstàrch
- 9 ègg yolks
- 9 oz. sèmi-swèèt chocolàtè, choppèd
- 2 oz. bittèrswèèt chocolàtè, choppèd
- 1 1/2 tèàspoons vànillà èxtràct
- Topping
- 2 cups hèàvy crèàm
- 2 tàblèspoons sugàr
- 1 tèàspoon vànillà
- dàrk chocolàtè or chocolàtè chips, for gàrnish
Instructions
- Crust : Prèhèàt ovèn to 350 dègrèès F. Grèàsè bottom ànd sidès of à 9-inch piè plàtè with buttèr.Sèt àsidè.
- Hèàt buttèr ànd brown sugàr in à sàucèpàn until sugàr dissolvès.Pour thè mixturè into à mèdium bowl ànd combinè with thè chocolàtè gràhàm cràckèr crumbs ànd cocoà, until thè crumbs àrè èvènly moistènèd. Trànsfèr thè crumbs to à 9-inch piè plàtè.
- Usè thè bottom of à mèàsuring cup to prèss thè crumbs to thè bottom ànd up thè sidès of thè piè dish.
- ...
- ...
- ...