The Best Baked Firecracker Chicken
ingrèdiènts
- 1/2 cup hot/chili saucè (such as Frank’s Rèd Hot or Sriracha)
- 1/2 cup brown sugar or honèy
- 1 tablèspoon soy saucè
- 1 tablèspoon cidèr vinègar
- 2 clovès garlic, gratèd
- 1 pinch rèd pèppèr flakès
- 1 tablèspoon oil
- 1 pound bonèlèss and skinlèss chickèn brèasts
- salt and pèppèr to tastè
dirèctions
- Hèat thè hot saucè, sugar, soy saucè, vinègar, garlic and chili pèppèr flakès in a small saucè pan until thè sugar has mèltèd into thè saucè.
- Hèat thè oil in a largè ovèn safè skillèt ovèr mèdium-high hèat, sèason thè chickèn with thè salt and pèppèr, add to thè pan and brown, about 3-5 minutès pèr sidè.
- Transfèr to a prèhèatèd 400F/200C ovèn and bakè until thè chickèn is cookèd, about 10-15 minutès, basting with thè saucè èvèry 5 minutès.
- Ènjoy with thè rèmaining saucè!