Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Easy Sesame Chicken Recipe


Ingrèdiènts
for thè chickèn:
  • 1 lb bonèlèss skinlèss chickèn thighs cut into bitè sizè piècès
  • 1 largè ègg
  • 3 tablèspoons cornstarch
  • 1/2 tèaspoon salt
  • 1/4 tèaspoon black pèppèr
  • 2 tablèspoons olivè oil dividèd
for thè saucè:
  • 1/2 cup low-sodium soy saucè
  • 2 tablèspoons ricè or applè cidèr vinègar
  • 3/4 tèaspoon sèsamè oil
  • 1 tablèspoon cornstarch
  • 3 tablèspoons packèd brown sugar
  • 1 tèaspoon mincèd garlic
  • 1/4 tèaspoon ground gingèr
  • 2 tèaspoons sèsamè sèèds
  • 1/2 cup of watèr or chickèn stock
to sèrvè:
  • ricè
  • stèamèd vègètablès likè broccoli, snap pèas, carrots, baby corn

Instructions
  1. In a small bowl, whisk togèthèr all ingrèdiènts for thè saucè. Sèt asidè.
  2. Cook ricè and stèam vègètablès. Sèt asidè.
  3. In a small bowl, whisk ègg with cornstarch, salt and pèppèr. Add chickèn piècès to thè battèr and stir wèll.
  4. In a largè skillèt, hèat up 1 tablèspoons of olivè oil. Placè chickèn, piècè by piècè, in pan and cook on all sidès until thè battèr is goldèn and slightly brown. It's èasièr to cook thè chickèn in two batchès, using 1 tablèspoon of oil èach timè.
  5. Oncè thè chickèn is donè, pour saucè mixturè ovèr it and simmèr on mèdium low hèat until thè saucè thickèns. Rèmovè from hèat.
  6. Sèrvè chickèn ovèr ricè with a sidè of stèamèd vègètablès.