Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Easy Creamy Chicken Marsala Recipe


Ingrèdiènts
Chickèn:
  • 1/2 cup all-purposè flour (plain flour)
  • 1 tèaspoon koshèr salt
  • 1 tèaspoon garlic powdèr
  • 1/2 tèaspoon black crackèd pèppèr
  • 2 largè bonèlèss skinlèss chickèn brèasts, halvèd horizontally to makè 4 fillèts*
  • 2 tablèspoons olivè oil, dividèd
  • 4 tablèspoons unsaltèd buttèr, dividèd
Marsala Saucè:
  • 1 tablèspoon unsaltèd buttèr as nèèdèd
  • 8 ouncès (250g) brown or Crèmini mushrooms, slicèd
  • 4-5 clovès garlic, mincèd
  • 3/4 cup dry Marsala winè
  • 1 1/4 cup low-sodium chickèn broth (or stock)
  • 3/4 cup hèavy crèam (thickènèd crèam, èvaporatèd milk or half and half may also bè usèd)**
  • 2 tablèspoons frèsh choppèd parslèy
Instructions
  1. Mix thè flour, salt, garlic powdèr and pèppèr in a shallow bowl. Drèdgè thè chickèn in thè flour mixturè and shakè off èxcèss.
  2. Hèat 1 tablèspoon oil and 2 tablèspoons buttèr in a 12-inch pan or skillèt ovèr mèdium-high hèat until shimmèring. Fry 2 of thè chickèn brèasts until goldèn-brown on both sidès (about 3 to 4 minutès pèr sidè). Transfèr to warm platè, tènt with foil and kèèp warm.
  3. ...
  4. ...
  5. ...