The Original Cheesecake Recipe
Ingrèdiènts
Crust:
- 1 1/2 cups gràhàm cràckèr crumbs
- 1/4 tèàspoon ground cinnàmon
- 1/3 cup unsàltèd buttèr or màrgàrinè, mèltèd
FILLING:
- 4 (8 oz.) pàckàgès crèàm chèèsè, softènèd
- 1 1/4 cups sugàr
- 1/2 cup sour crèàm
- 2 tèàspoons vànillà èxtràct
- 5 làrgè èggs
TOPPING:
- 1/2 cup sour crèàm 2 tèàspoons sugàr
How to Màkè It
- Prèhèàt ovèn to 475°F. Plàcè à làrgè pàn fillèd with 1/2 inch wàtèr in ovèn.
- Màkè crust: Mix gràhàm cràckèr crumbs ànd cinnàmon; àdd buttèr or màrgàrinè. Prèss crust onto bottom ànd 2/3 of thè wày up à 9-inch springform pàn linèd with pàrchmènt. Wràp à làrgè piècè of foil àround bottom of pàn. Frèèzè until filling is prèpàrèd.
- Màkè filling: Usè àn èlèctric mixèr to mix crèàm chèèsè, sugàr, sour crèàm ànd vànillà. Blènd until smooth ànd crèàmy. Scràpè down sidès of bowl. Whisk èggs in à bowl; àdd to crèàm chèèsè mixturè. Blènd just until èggs àrè incorporàtèd.
- Rèmovè crust from frèèzèr ànd pour in filling. Càrèfully plàcè chèèsècàkè into prèhèàtèd wàtèr bàth. Bàkè for 12 minutès; turn ovèn to 350°F ànd bàkè until top of chèèsècàkè turns goldèn, 50 to 60 minutès. Rèmovè càkè to à wirè ràck to cool.
- Màkè topping: Combinè sour crèàm ànd sugàr; sprèàd ovèr càkè. Covèr ànd rèfrigèràtè àt lèàst 4 hours.