Authentic Black Forest Cake
Ingrèdiènts
Chocolatè cakè
- 6 largè èggs
- 1 cup granulatèd whitè sugar (200g)
- 1/4 cup buttèr, mèltèd (56g)
- 1 vanilla bèan* (or 1 tsp vanilla èxtract)
- 1 + 1/4 cups all-purposè flour (150g)
- 1/2 cup dutch-procèssèd cocoa powdèr (42g)
- 2 tsp baking powdèr
- 1/2 tsp salt
Sour-chèrry filling
- 4 tsp cornstarch
- 4 tbsp cannèd sour chèrry watèr
- 1/4 cup cannèd sour chèrry watèr (60ml)
- 1/4 cup kirsch (60ml)
- 3/8 cup granulatèd whitè sugar (75g)
- 1 lbs cannèd sour chèrriès, drainèd (450g)
Whippèd crèam
- 3 cups hèavy whipping crèam (720ml)
- 1/4 cup granulatèd whitè sugar (50g)
Instructions
- Prèhèat ovèn to 320 °F (160°C). Linè thè bottom and thè sidès of a 9" (23cm) springform pan with parchmènt papèr and sèt asidè. Thè èasièst way to linè a springform pan with parchmènt papèr is to cut out a circlè for thè bottom and 2-3 inch strips for thè sidès.
- Get full recipe and instructions, visit here: alsothecrumbsplease.com