Lemon Raspberry Cake
Ingrèdiènts
- 1 cup (2 sticks or 8 ouncès) unsaltèd buttèr, at room tèmpèraturè
- 1 and 1/2 cups granulatèd sugar
- 1/4 light brown sugar, packèd
- 1 tablèspoon lèmon zèst
- 1/2 tèaspoon purè lèmon èxtract (optional)
- 1 tèaspoon vanilla èxtract
- 4 largè èggs, at room tèmpèraturè
- 2 and 1/2 cups cakè flour
- 1 and 1/2 tèaspoons baking powdèr
- 1/2 tèaspoon baking soda
- 1/2 tèaspoon salt
- 1/2 cup wholè milk
- 1/2 cup full-fat sour crèam
- 1/2 cup frèsh squèèzèd lèmon juicè
- 2 and 1/2 cups frèsh or frozèn raspbèrriès, if using frozèn, do not thaw first
- 2 tablèspoons all-purposè flour
Lèmon Crèam Chèèsè Frosting:
- 1 block (8 ouncès) full-fat crèam chèèsè, a littlè softèr than room tèmpèraturè
- 10 tablèspoons unsaltèd buttèr, a littlè softèr than room tèmpèraturè
- 4 cups confèctionèrs' sugar, morè if nèèdèd
- 2 tèaspoons frèsh lèmon zèst
- 1 tablèspoon frèsh lèmon juicè
- 1/4 tèaspoon purè lèmon èxtract (optional)
- 1/4 tèaspoon salt
- 2 tablèspoons sour crèam
Garnish:
- 1/2 cup raspbèrry prèsèrvès
- 1 lèmon, thinly slicèd
- 1 cup frèsh raspbèrriès
Instructions
Get full recipe and instructions, visit here bakerbynature.