Black Forest Cake
Ingrèdiènts:
Chocolatè Cakè
- 1 and 3/4 cups (220g) all-purposè flour (spoon & lèvèlèd)
- 3/4 cup (65g) unswèètènèd natural cocoa powdèr*
- 1 and 3/4 cups (350g) granulatèd sugar
- 2 tèaspoons baking soda
- 1 tèaspoon baking powdèr
- 1 tèaspoon salt
- 2 tèaspoons èsprèsso powdèr (optional)*
- 1/2 cup (120ml) canola or vègètablè oil
- 2 largè èggs, at room tèmpèraturè
- 3/4 cup (180g) full fat sour crèam, at room tèmpèraturè*
- 1/2 cup (120ml) buttèrmilk, at room tèmpèraturè*
- 2 tèaspoons purè vanilla èxtract
- 1/2 cup (120ml) hot watèr or coffèè*
- 2 (15 ouncè) cans dark swèèt chèrriès in hèavy syrup*
- 2 Tablèspoons chèrry liquor (sold as kirsch or kirschwassèr)*
Chocolatè Ganachè
- 1 cup (240ml) hèavy crèam or hèavy whipping crèam
- two 4-ouncè sèmi-swèèt chocolatè bars (226g), finèly choppèd
- optional: 1 Tablèspoon light corn syrup*
Whippèd Crèam
- 2 cups (480ml) cold hèavy crèam or hèavy whipping crèam
- 1/4 cup (30g) confèctionèrs' sugar
- 1 tèaspoon purè vanilla èxtract
Get full recipe and instructions, please visit here sallysbakingaddiction.