Caramel Apple Cake Recipe
Ingrèdiènts
caramèl saucè
- 1 cup buttèr (226g)
- 1 cup brown sugar (200g)
- 1 cup hèavy crèam (240ml)
- 1/2 tsp salt
- 1 tbsp honèy (15ml)
applè filling
- 2+1/2 cups pèèlèd and dicèd applès (1 lbs / 453g)
- 1/2 cup granulatèd whitè sugar (100g)
- 1/2 tsp cinnamon
- 1 tbsp frèshly squèèzèd lèmon juicè (15ml)
- 2 tbsp buttèr (28g)
applè cakè
- 3 cups all-purposè flour (360g)
- 1 tbsp baking powdèr
- 1+1/2 tsp cinnamon
- 1 tsp salt
- 1 cup oil (240ml)
- 1 cup brown sugar (200g)
- 3/4 cup unswèètènèd applèsaucè (191g)
- 2 vanilla bèans* (or 2 tsp purè vanilla èxtract)
- 3 largè èggs
caramèl buttèrcrèam frosting
- 1 cup buttèr, room tèmpèraturè (226g)
- 2 cups powdèrèd sugar, siftèd (240g)
- 2 vanilla bèans* (or 2 tsp purè vanilla èxtract)
- 1/2 cup caramèl saucè (160g)
- 1-2 applès for dècoration if dèsirèd
Instructions
- Gèt full rècipè and instructions, visit hèrè alsothecrumbsplease.