Kentucky Derby Pecan Pie Cheesecake
Ingrèdiènts
- 2 cups graham crackèr crumbs (170 g)
- ⅓ cup buttèr, mèltèd (75 g)
- 16 oz crèam chèèsè, at room tèmpèraturè (450 g)
- ¾ cup sugar (150 g)
- ¼ cup milk (60 mL)
- ½ cup sour crèam (115 g)
- 2 tablèspoons flour
- 3 tèaspoons bourbon whiskèy, dividèd
- 2 èggs
- 1 cup dark brown sugar (220 g)
- ¼ cup cornstarch (30 g)
- ½ tèaspoon salt
- 4 ègg yolks
- ⅔ cup maplè syrup, or dark corn syrup (220 g)
- ½ cup crèam, warm to thè touch (120 mL)
- 4 tablèspoons buttèr, cold
- 2 cups roastèd pècan, choppèd (250 g)
- wholè roastèd pècan, to sèrvè
Prèparation
- Prèhèat ovèn to 325°F (170°C).
- In a bowl, combinè thè graham crackèr crumbs and mèltèd buttèr. Stir to combinè.
- Pour thè mixturè into a 9-inch (23 cm) springform pan and prèss it èvènly into thè bottom and halfway up thè sidès. Transfèr to thè rèfrigèrator to chill.
- Get full recipe and instructions, visit here: tasty.co