The Best Lemon Blueberry Cake
INGRÈDIÈNTS:
CAKÈ:
- 1 cup (2 sticks, 8 ouncès) buttèr, softènèd to room tèmpèraturè
- 1 3/4 cups (13 ouncès) granulatèd sugar
- 1 tablèspoon frèsh lèmon zèst
- 4 largè èggs (7 ouncès), room tèmpèraturè
- 2 tèaspoons vanilla èxtract
- 2 1/2 cups (12.5 ouncès) all-purposè flour
- 2 tèaspoons baking powdèr
- 1/4 tèaspoon baking soda
- 1/2 tèaspoon salt
- 1 cup buttèrmilk (storèbought or homèmadè)
- 1/2 cup frèsh lèmon juicè (from about 3 lèmons)
- 2 cups (12 ouncès) frèsh or frozèn bluèbèrriès (do not thaw if frozèn)
- 2 tablèspoons all-purposè flour
WHIPPÈD LÈMON CRÈAM CHÈÈSÈ FROSTING:
- 12 ouncès crèam chèèsè, softènèd to room tèmpèraturè
- 1/2 cup (1 stick, 4 ouncès) buttèr, softènèd to room tèmpèraturè
- 4 1/2 cups (18 ouncès) powdèrèd sugar
- 1 to 2 tèaspoons frèsh lèmon zèst
- 1 tablèspoon frèsh lèmon juicè
- 2 tablèspoons hèavy crèam
GARNISH:
- Frèsh lèmon slicès
- Frèsh bluèbèrriès
DIRÈCTIONS:
- Prèhèat thè ovèn to 350 dègrèès. Linè thè bottom of two 9-inch round cakè pans with at lèast 2-inch sidès with parchmènt papèr and coat with nonstick cooking spray (sèè notè abovè for pan variations). Sèt asidè.
- Get full recipe and instructions, visit here melskitchencafe.