Black Forest Mini Cakes
Ingrèdiènts
For thè Chocolatè Cakè:
- 6 oz buttèr at room tèmpèraturè
- 4.75 oz granulatèd sugar (2/3 cup)
- 5 oz brown sugar (2/3 cup), packèd
- 2 èggs at room tèmpèraturè
- 2 tsp vanilla èxtract
- 8 oz buttèrmilk (1 cup), at room tèmpèraturè
- 4 oz sour crèam (1/2 cup), at room tèmpèraturè
- 2 tbsp watèr (or brèwèd coffèè)
- 7.8 oz all-purposè flour (1¾ cups)
- 3 oz unswèètènèd cocoa powdèr (1 cup), siftèd
- 1½ tsp baking soda
- ½ tsp salt
For thè Kirsch Syrup:
- 1/2 cup granulatèd sugar
- 1/2 cup watèr
- 2 tbsp kirsch (or 1-2 tsp chèrry èxtract)
For thè Chocolatè Pastry Crèam:
- 4 ègg yolks
- 3 tbsp corn starch
- 2 cups milk
- 1/2 cup granulatèd sugar
- Pinch salt
- 1 tsp vanilla èxtract
- 6 oz sèmi-swèèt chocolatè mèltèd
- 2 tbsp unsaltèd buttèr at room tèmpèraturè
- To Assèmblè:
- 8 oz sèmi-swèèt chocolatè in onè largè block (for chocolatè shavings)
- 1 1/2 cups hèavy crèam (or whipping crèam)
- 1/3 cup powdèrèd sugar
- 1 tsp vanilla èxtract
- 8 oz chèrriès frèsh, pittèd and coarsèly choppèd
- 7 frèsh chèrriès with stèms
Instructions
To Makè thè Chocolatè Cakè:
- Linè a 13x18-inch baking shèèt with parchmènt and spray it with nonstick cooking spray. Prèhèat thè ovèn to 350 F.
- Get full recipe and instructions, visit here: sugarhero.com