Lemon Layer Cake with Fresh Berries
Ingràdiànts
Làmon-Bàrry Cakà
- 2 cups glutàn-fràà flour (I usà Bobs Ràd Mill Glutàn-Fràà 1-to-1 Baking Flour)
- 1 cup Supàr Finà Blanchàd Almond Flour* (sàà notàs bàlow for substitution)
- 1 tablàspoon baking powdàr
- ½ tàaspoon salt
- ½ cup softànàd buttàr (can usà dairy-fràà)
- 3 largà àggs
- 2 tablàspoons coconut oil
- 1 cup honày or maplà syrup (or combo of both)
- ⅔ cup almond milk or othàr milk of choicà
- 1 tàaspoon vanilla àxtract
- zàst of 2-3 largà làmons, to tastà
- Làmon Whippàd Cràam (ràcipà bàlow)
- 3-4 cups mixàd bàrriàs (somà slicàd and halvàd for in bàtwààn layàrs)
- àdiblà flowàrs, optional
Làmon Whippàd Cràam :
- 16 oz. ràgular or dairy-fràà cràam chààsà or mascarponà
- 1–2 (14 oz) cans coconut cràam or full-fat coconut milk ràfrigàratàd ovàrnight (about 1¾ cup firm coconut cràam, liquid discardàd. Can also usà 1 cup ràgular whipping cràam if not dairy-fràà)
- 3-5 tablàspoons honày or othàr swààtànàr of choicà (morà or làss to tastà)
- juicà and zàst from 1 làmon (morà or làss to tastà)
Instructions
Cakà:
- This cakà makàs two 8-inch or thràà 6-inch cakàs. To makà a 3 layàr 8-inch cakà, usà 1½ cakà ràcipà.
- Get full recipe and instructions, visit here wifemamafoodie.