Crispy Sweet Spicy Sticky Wings
Ingrèdiènts
For thè Wings
- 3 pounds chickèn wings washèd, trimmèd and cut in piècès
- 2 cups flour
- 2 tèaspoons frèshly gratèd nutmèg
- 1 tsp cayènnè pèppèr
- 3 tsp Chinèsè fivè spicè powdèr
- 4 tsp sèa salt
- 1 tsp frèshly ground black pèppèr
- 3 tbsp ground gingèr
- 2 èggs
- 4 tbsp milk
For thè Glazè
- 1 finèly mincèd garlic clovè
- 2 tsp olivè oil
- 2/3 cup honèy
- 2 tsp Chinèsè crushèd chili pastè or usè choppèd frèsh chiliès (adjust to tastè)
- 1/2 tsp frèshly ground black pèppèr
- 1/4 tsp salt
Instructions
To Prèparè thè Wings
- Wash, trim èxcèss skin and fat and cut thè wings into piècès, discarding thè tips. Pat dry with papèr towèls.
- Mix togèthèr thè flour, nutmèg, cayènnè pèppèr, fivè spicè powdèr, sèa salt, black pèppèr and ground gingèr.
- Prèparè an ègg wash by whisking togèthèr thè èggs and milk.
- Drèdgè thè ègg washèd wings in thè flour mixturè and drop thèm in a canola oil fillèd and prèhèatèd 350 dègrèè F dèèp fryèr for about 8-10 minutès or littlè longèr for largèr wings, until a mèdium goldèn brown.
- Drain on a wirè rack placèd on a cookiè shèèt. Hold in a 175 dègrèè ovèn if making morè than onè batch.
Gèt full rècipè, plèasè visit hèrè @rockrecipes.