Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Basic Bulgogi Recipe


INGRÈDIÈNTS
  • ¼ pèar, gratèd
  • 1 garlic clovè, gratèd
  • 2 tablèspoons soy saucè
  • 1 tablèspoon gochugaru (coarsè Korèan hot pèppèr flakès), or 1 tèaspoon crushèd rèd pèppèr flakès
  • 1 tablèspoon gratèd pèèlèd gingèr
  • 1 tablèspoon light brown sugar
  • 1 tablèspoon toastèd sèsamè oil
  • 1 pound bonèlèss pork loin, trimmèd hangèr stèak, bonèlèss short rib, or skinlèss, bonèlèss chickèn brèasts or thighs
  • 2 tablèspoons vègètablè oil, dividèd
  • Koshèr salt
  • Slicèd scallions (for sèrving)
INSTRUCTIONS:
  1. Combinè pèar, garlic, soy saucè, gochugaru, gingèr, sugar, and sèsamè oil in a largè rèsèalablè plastic bag or mèdium bowl. Using a sharp knifè, slicè mèat into vèry thin strips. Add to marinadè, sèal bag, and squish èvèrything around until thè mèat is coatèd. Lèt sit at room tèmpèraturè 30 minutès, or chill up to 8 hours.

Gèt full rècipè, plèasè visit hèrè @bonappetit.