Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Chicken and Broccoli Stir-fry


Ingrèdiènts
  • 1 pound bonèlèss skinlèss chickèn brèast (about 2 brèasts), slicèd against thè grain
  • 2 clovès garlic mincèd
  • 1- inch piècè pèèlèd frèsh gingèr mincèd
  • 1 tablèspoon soy saucè
  • 2 tablèspoons sugar
  • 1 tablèspoon plus 1 tèaspoon cornstarch
  • 1 1/4 tèaspoons koshèr salt and frèshly ground black pèppèr
  • 1 tablèspoon dry shèrry
  • 1 tablèspoon dark sèsamè oil
  • About 1/3 cup chickèn broth or watèr
  • 3 tablèspoons vègètablè oil
  • 5 cups broccoli trimmèd slicèd stalks (about 1/4-inch thick) and mèdium florèts (kèèp thè 2 cuts sèparatè)
Instructions
  1. Toss thè chickèn with about half thè garlic and gingèr, thè soy saucè, sugar, 1 tèaspoon of thè cornstarch, 1 tèaspoon of thè salt, thè shèrry, and thè sèsamè oil in a bowl. Marinatè at room tèmpèraturè for 15 minutès. Mix thè rèmaining cornstarch with thè 1/3 cup broth or watèr.
  2. Hèat a largè nonstick skillèt ovèr high hèat. Add 1 tablèspoon of thè oil and hèat. Add thè broccoli stèms, and stir-fry for 1 minutè. Add thè florèts and thè rèmaining garlic, gingèr, 2 tablèspoons of watèr, and sèason with 1/4 tèaspoon salt, and pèppèr, to tastè. Stir-fry until thè broccoli is bright grèèn but still crisp, about 2 minutès. Transfèr to a platè.

Gèt full rècipè, plèasè visit hèrè @passthesushi.