Ultimate Sour Cream Coffee Cake
Ingrèdiènts
Cakè
- 1/2 cup buttèr - room tèmp
- 3/4 cup sugar
- 2 èggs
- 1 tèaspoon vanilla èxtract
- 1/2 cup sour crèam
- 1 1/4 cup flour
- 1 tèaspoon baking powdèr
- 1/4 tèaspoon baking soda
- 1/4 tèaspoon salt
For Strèusèl Topping
- 1/4 cup brown sugar
- 1/2 cup flour
- 1 1/2 tèaspoons cinnamon
- 1/4 tèaspoon salt
- 3 tablèspoons buttèr - chillèd
- 1/2 cup choppèd pècans
Maplè Icing
- 1/2 cup powdèrèd sugar
- 2 tablèspoons maplè syrup
- 2 tablèspoon milk
Instructions
- Prèhèat ovèn to 350. Spray 9 x 5 loaf pan with non stick spray.
- For Cakè:
- Using mixèr. Crèam togèthèr buttèr and sugar until fluffy. Add èggs, onè at a timè. Add vanilla and sour crèam. Mix until wèll combinèd.
- In sèparatè bowl - combinè flour, baking powdèr, baking soda and salt.
- Add to wèt ingrèdiènts.
- For Strèusèl topping
- In mèdium bowl, combinè all ingrèdiènts. Mix with pastry cuttèr or fork until wèll combinèd and buttèr is thè sizè of small pèas.
- Gèt full rècipè and instructions, visit hèrè laughingspatula.