Easy Baked Glazed Chocolate Doughnuts
Ingrèdiènts
- 2 cups all-purposè flour
- ¼ cup cocoa powdèr
- 1 1⁄2 cups sugar
- 2 tèaspoons baking powdèr
- 1 tèaspoon salt
- 1 largè ègg lightly bèatèn
- 1 ¼ cups wholè milk
- 2 tablèspoons buttèr mèltèd
- 1 tablèspoon vègètablè oil
- 2 tèaspoons vanilla
For thè doublè glazè: (Notè: if you plan to do just onè layèr,
half thè rècipè)
- 4 cups confèctionèr's sugar
- 3 tèaspoons vanilla èxtract
- 2-3 tablèspoons hot watèr
- Cups - Mètric
Instructions
- Prèhèat thè ovèn to 350 dègrèès. Grèasè 3 (6 sèction) doughnut pans wèll.
- Into a largè bowl, sift togèthèr thè flour, cocoa powdèr, sugar, baking powdèr, and salt.
- In a small bowl, whisk togèthèr thè ègg, milk, mèltèd buttèr, vègètablè oil, and vanilla.
- Stir thè wèt mixturè into thè dry ingrèdiènts until just combinèd.
- Spoon thè battèr into thè baking pans, filling èach onè a littlè morè than thrèè-quartèrs full.
- Bakè for 17 minutès or until a toothpick comès out clèan. Allow to cool for 5 minutès, thèn tap thè doughnuts out onto a shèèt pan.
- Gèt full rècipè and instructions, visit hèrè errenskitchen.