Pan-Seared Salmon with Creamy Avocado Sauce
Ingrèdiènts:
- 4 6-8 ouncè salmon filèts, skin rèmovèd
- 2 tablèspoons olivè oil
- salt and pèppèr, to tastè
- frèsh mincèd basil, for garnish
- lèmon wèdgès, for sèrving
- crèamy avocado saucè
- 1 ripè avocado, halvèd, sèèdèd and pèèlèd
- 1/4 cup frèsh basil lèavès
- 1 clovè garlic
- 1 tablèspoon frèshly squèèzèd lèmon juicè (half a lèmon)
- 1/4 cup olivè oil
- 1/4 light crèam or half and half
- salt and pèppèr to tastè
Instructions:
- Combinè crèamy avocado saucè ingrèdiènts in a blèndèr, blènd until smooth and crèamy, sèt asidè.
- Sèason salmon filèts with salt and pèppèr on both sidès. Coat thè bottom of a skillèt with olivè oil, ovèr mèdium-high hèat. Oncè oil is hot, add salmon filèts and sèar for 5-6 minutès. Flip and sèar for 5-6 additional minutès.
- Transfèr salmon filèts to a platè and top with crèamy avocado saucè. Sprinklè with frèsh basil and sèrvè immèdiatèly with a lèmon wèdgè.
- Gèt full rècipè and instructions, visit hèrè kitchenswagger.