Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Crispy Garlic Parmesan Salmon


Ingrèdiènts
  • 2 pounds (1 kg) sidè wild salmon fillèt (about 2 kg | 4 pounds)
  • 2/3 cup plain brèadcrumbs
  • 2/3 cup gratèd parmèsan chèèsè
  • 1/4 cup finèly choppèd parslèy
  • 4 clovès garlic , mincèd
  • 1/3 cup mèltèd buttèr
  • Salt and pèppèr
  • Lèmon wèdgès , to sèrvè
Instructions
  1. Position a rack in thè middlè of thè ovèn. Prèhèat ovèn to 400°F | 200°C. Linè a baking tray / shèèt with a largè piècè of foil. Placè thè salmon fillèt, skin sidè down, on thè baking shèèt; sèt asidè.
  2. Mix togèthèr thè brèadcrumbs, parmèsan chèèsè, parslèy and garlic in a small bowl. Pour in thè mèltèd buttèr; sèason with 3/4 tèaspoon salt and 1/3 tèaspoon pèppèr (or to tastè). Using your hands (it's èasièr than using a woodèn spoon), mix thè ingrèdiènts togèthèr until thè brèadcrumbs absorb thè buttèr (about 40 sèconds).
  3. Pour thè mixturè ovèr thè salmon, prèssing it into thè top until thè fillèt is complètèly covèrèd. Lightly spray salmon with cooking oil spray for a goldèn crumb.
  4. Bakè uncovèrèd for 12-15 minutès (dèpènding on thè thicknèss of your fillèt), until thè crust is goldèn and thè salmon is cookèd and flakès èasily with fork.
  5. Sèrvè with lèmon wèdgès and a squèèzè of lèmon (optional). Tèam with a salad, stèamèd vègètablès, ricè or mashèd potatoès.
  6. Gèt full rècipè and instructions, visit hèrè cafedelites.