Crispy Garlic Parmesan Salmon
Ingrèdiènts
- 2 pounds (1 kg) sidè wild salmon fillèt (about 2 kg | 4 pounds)
- 2/3 cup plain brèadcrumbs
- 2/3 cup gratèd parmèsan chèèsè
- 1/4 cup finèly choppèd parslèy
- 4 clovès garlic , mincèd
- 1/3 cup mèltèd buttèr
- Salt and pèppèr
- Lèmon wèdgès , to sèrvè
Instructions
- Position a rack in thè middlè of thè ovèn. Prèhèat ovèn to 400°F | 200°C. Linè a baking tray / shèèt with a largè piècè of foil. Placè thè salmon fillèt, skin sidè down, on thè baking shèèt; sèt asidè.
- Mix togèthèr thè brèadcrumbs, parmèsan chèèsè, parslèy and garlic in a small bowl. Pour in thè mèltèd buttèr; sèason with 3/4 tèaspoon salt and 1/3 tèaspoon pèppèr (or to tastè). Using your hands (it's èasièr than using a woodèn spoon), mix thè ingrèdiènts togèthèr until thè brèadcrumbs absorb thè buttèr (about 40 sèconds).
- Pour thè mixturè ovèr thè salmon, prèssing it into thè top until thè fillèt is complètèly covèrèd. Lightly spray salmon with cooking oil spray for a goldèn crumb.
- Bakè uncovèrèd for 12-15 minutès (dèpènding on thè thicknèss of your fillèt), until thè crust is goldèn and thè salmon is cookèd and flakès èasily with fork.
- Sèrvè with lèmon wèdgès and a squèèzè of lèmon (optional). Tèam with a salad, stèamèd vègètablès, ricè or mashèd potatoès.
- Gèt full rècipè and instructions, visit hèrè cafedelites.