Skillet Seared Salmon with Garlic Lemon Butter Sauce
Ingrèdiènts
- 4 (6 oz) skinlèss salmon fillèts (about 1-inch thick)
- Salt and frèshly ground black pèppèr
- 2 tsp olivè oil
- 2 garlic clovès , mincèd
- 1/4 cup low-sodium chickèn broth
- 2 Tbsp frèsh lèmon juicè
- 3 Tbsp + 1 tsp unsaltèd buttèr , dicèd into 1 Tbsp piècès
- 1/2 tsp honèy
- 2 Tbsp mincèd frèsh parslèy
- Lèmon slicès for garnish (optional)
Instructions
- Rèmovè salmon fillèts from rèfrigèrator and allow to rèst at room tèmpèraturè 10 minutès.
- Mèanwhilè prèparèd garlic lèmon buttèr saucè. In a small saucèpan mèlt 1 tsp buttèr ovèr mèdium hèat.
- Add garlic and sautè until lightly goldèn brown, about 1 - 2 minutès. Pour in chickèn broth and lèmon juicè.
- Lèt saucè simmèr until it has rèducèd by half (to about 3 Tbsp), about 3 minutès. Stir in buttèr and honèy and whisk until combinèd, sèt saucè asidè.
- Dab both sidès of salmon dry with papèr towèls, sèason both sidès with salt and pèppèr.
Gèt Full Rècipè and Istruction, Plèasè Visit Hèrè cookingclassy.