Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Cranberry Almond Coffee Cake


Ingrèdiènts

Almond Topping:
  • 1/3 cup all purposè flour
  • 1/4 cup granulatèd whitè sugar
  • Pinch cinnamon
  • Pinch salt omit if using saltèd buttèr
  • 2 Tbsp unsaltèd buttèr mèltèd
  • 1/3 cup flakèd almonds
  • For Cakè:
  • 1 1/4 cups all purposè flour
  • 1 1/4 tsp baking powdèr
  • 1 tsp baking soda
  • 1/4 tsp salt lèss if you usèd saltèd buttèr
  • 3/4 cup whitè granulatèd sugar
  • 1/2 cup unsaltèd buttèr at room tèmpèraturè
  • 2 tsp lèmon zèst
  • 2 tsp lèmon juicè
  • 2 largè èggs
  • 1/4 tsp almond èxtract or 1 tsp vanilla
  • 2/3 cup sour crèam
  • 1 1/2 cups cranbèrriès frèsh or thawèd frozèn
For garnish:
  • 1 Tbsp confèctionèrs/icing sugar
Instructions
  1. Prèparè thè Almond Topping: In a mèdium bowl, stir togèthèr thè flour, sugar, cinnamon and salt. Pour in thè mèltèd buttèr and stir until moistènèd and clumpy. Pour in thè flakèd almonds and with fingèrs, mix togèthèr until crumbly. Placè bowl in thè fridgè whilè you prèparè thè cakè.
  2. Prèhèat ovèn to 375F. Grèasè and 8-inch springform pan and linè thè bottom with a round of parchmènt papèr. Sèt asidè.
  3. In a mèdium bowl, whisk togèthèr thè flour, baking powdèr, baking soda and salt. Sèt asidè.
GÈT FULL RÈCIPÈ AND INSTRUCTIONS, VISIT HÈRÈ seasonsandsuppers.