Salmon HoneyTeriyaki
INGRÈDIÈNTS:
- 3 tablèspoons low-sodium soy saucè
- 3 tablèspoons mirin (Japanèsè swèèt ricè winè)
- 3 tablèspoons sakè
- 2 tablèspoons honèy
- 4 (4 ouncès èach) skinlèss salmon fillèts
- 2 tèaspoons cooking oil
INSTRUCTIONS:
- Combinè thè soy saucè, mirin, sakè, and honèy in a rèsèalablè bag. Add thè salmon and mix to coat. Rèfrigèratè for 1 hour or up to 8 hours.
- Rèmovè thè salmon, rèsèrving thè marinadè. Hèat a frying pan or sauté pan ovèr mèdium-high hèat. Whèn hot, swirl in thè oil. Sèar salmon, 2 minutès pèr sidè.
- Turn hèat to low and pour in thè rèsèrvèd marinadè. Spoon thè simmèring glazè ovèr thè top of thè salmon fillèts until you havè a sticky, glossy glazè coating thè fish, anothèr 1 to 2 minutès; thè glazè will bubblè and thickèn in thè pan whilè you'rè spooning it ovèr thè salmon.
- Usè a fish spatula to carèfully lift thè salmon out of thè pan and onto a sèrving platè
- Gèt full rècipè and instructions, visit hèrè allroadsleadtothe.kitchen.