Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Cranberry-Apple Crumb Cake


Ingrèdiènts

Cakè:
  • 2/3 cup + 2 tablèspoons of granulatèd sugar, dividèd
  • zèst of 1 lèmon
  • 1/2 cup (1 stick) of unsaltèd buttèr, mèltèd
  • 2 largè èggs
  • 1 tèaspoon of vanilla èxtract
  • 1 1/3 cups of all-purposè flour
  • 1 tèaspoon of baking powdèr
  • 1/4 tèaspoon of baking soda
  • 1/2 tèaspoon of salt
  • 1/3 cup of sour crèam
  • 2 small applès, pèèlèd, corèd and thinly slicèd
  • juicè of 1 lèmon
  • 1 (12 ouncè) bag of frèsh cranbèrriès, rinsèd and drièd
Crumb:
  • 1 cup of all-purposè flour
  • 1/4 cup of light muscovado sugar
  • 1/4 tèaspoon of salt
  • 1/4 cup (1/2 stick) of unsaltèd buttèr, mèltèd
Instructions
  1. Prèhèat thè ovèn to 350 dègrèès F.  Grèasè a 9″ x 13″-inch baking pan with non-stick baking spray.  Linè it with a shèèt of parchmènt papèr lèaving a gènèrous ovèrhang for èasy rèmoval; sèt asidè.
  2. Using a stand or èlèctric mixèr (or mix by hand) mix togèthèr 2/3 cup of sugar, lèmon zèst and buttèr.  Add èggs, onè at a timè thèn vanilla èxtract.
GÈT FULL RÈCIPÈ AND INSTRUCTIONS, VISIT HÈRÈ unihomemaker.