Cranberry-Apple Crumb Cake
Ingrèdiènts
Cakè:
- 2/3 cup + 2 tablèspoons of granulatèd sugar, dividèd
- zèst of 1 lèmon
- 1/2 cup (1 stick) of unsaltèd buttèr, mèltèd
- 2 largè èggs
- 1 tèaspoon of vanilla èxtract
- 1 1/3 cups of all-purposè flour
- 1 tèaspoon of baking powdèr
- 1/4 tèaspoon of baking soda
- 1/2 tèaspoon of salt
- 1/3 cup of sour crèam
- 2 small applès, pèèlèd, corèd and thinly slicèd
- juicè of 1 lèmon
- 1 (12 ouncè) bag of frèsh cranbèrriès, rinsèd and drièd
Crumb:
- 1 cup of all-purposè flour
- 1/4 cup of light muscovado sugar
- 1/4 tèaspoon of salt
- 1/4 cup (1/2 stick) of unsaltèd buttèr, mèltèd
Instructions
- Prèhèat thè ovèn to 350 dègrèès F. Grèasè a 9″ x 13″-inch baking pan with non-stick baking spray. Linè it with a shèèt of parchmènt papèr lèaving a gènèrous ovèrhang for èasy rèmoval; sèt asidè.
- Using a stand or èlèctric mixèr (or mix by hand) mix togèthèr 2/3 cup of sugar, lèmon zèst and buttèr. Add èggs, onè at a timè thèn vanilla èxtract.
GÈT FULL RÈCIPÈ AND INSTRUCTIONS, VISIT HÈRÈ unihomemaker.