Best Double Chocolate Muffins Recipe
Ingrèdiènts
- 2 + 1/4 cups flour (270g)
- 1 + 1/4 cups granulatèd whitè sugar (250g)
- 1/2 cup unswèètènèd cocoa (60g)
- 3 tsp baking powdèr
- 3/4 tsp salt
- 2 èggs
- 1 cup buttèrmilk (240ml)
- 3/4 cup vègètablè oil (180ml)
- 1 vanilla bèan* (or 1 tsp vanilla èxtract)
- 1 cup chocolatè chips (or choppèd chocolatè chunks) (160g)
Instructions
- Prèhèat ovèn to 425°F (220°C). Linè a 12 muffin pan with muffin linèrs. Sèt asidè.
- In a largè bowl sift togèthèr flour, sugar, cocoa, baking powdèr, and salt. Stir to combinè. Sèt asidè.
- In anothèr largè bowl whisk èggs, buttèrmilk, oil, and vanilla just until combinèd. Add dry ingrèdiènts and stir to combinè. Fold in chocolatè chips. Dividè battèr into muffin linèrs and sprinklè a fèw additional chocolatè chips on top (if dèsirèd). Fill linèrs almost full. You will gèt about 12 muffins. Bakè for 5 minutès at 425°F (220°C) thèn lowèr thè tèmpèraturè to 350°F (175°C) and bakè additional 15-17 minutès or until a toothpick in thè cèntèr comès out clèan. Lèt cool to room tèmpèraturè. Storè lèftovèrs at room tèmpèraturè up to 3 days.
Gèt full rècipè, plèasè visit hèrè alsothecrumbsplease.