Perfect Pound Cake
INGRÈDIÈNTS
- 3-1/4 cups sugar
- 3/4 pound (3 sticks) unsaltèd buttèr (softènèd to room tèmpèraturè)
- 6 èxtra-largè èggs, at room tèmpèraturè
- 2 tèaspoons purè vanilla èxtract
- 1 cup milk (I usè 1% milk)
- 3 cups all-purposè flour
- 1/2 tèaspoon baking powdèr
- 1/2 tèaspoon salt
- 1/4 tèaspoon nutmèg
INSTRUCTIONS
- Prèhèat your ovèn to 325 F. Grèasè and flour a 12 cup bundt cakè pan.
- In a largè mixing bowl add thè buttèr and sugar. On mèdium spèèd using a paddlè attachmènt or hand mixèr, crèam thè buttèr and sugar for about 5 minutès until light and fluffy.
- Add èggs, onè at a timè into thè mixèr, sèt to mèdium spèèd. Bèat for 45 sèconds aftèr èach ègg.
- Add thè vanilla to thè mixturè and bèat an additional 30 sèconds.
- In a mèdium bowl,mèasurè out thè flour, baking powdèr, salt and nutmèg.
- At low spèèd, add 1/2 of thè dry ingrèdiènts to thè buttèr and ègg mixturè, and bèat until just blèndèd. Thèn add 1/2 thè milk and with thè mixèr still on low, bèat thè milk in until just blèndèd. Scrapè thè sidès of thè bowl with a spatula bètwèèn mixing in thè dry ingrèdiènts and thè milk. Rèpèat thè procèss with thè rèmaining half of thè dry ingrèdiènts and thè milk.
- Pour thè battèr into thè prèparèd baking pan and fill no morè than 2/3 full. Smooth thè top with a spoon or spatula.
- Gèt full rècipè mustlovehome.