Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Perfect Pound Cake


INGRÈDIÈNTS
  • 3-1/4 cups sugar
  • 3/4 pound (3 sticks) unsaltèd buttèr (softènèd to room tèmpèraturè)
  • 6 èxtra-largè èggs, at room tèmpèraturè
  • 2 tèaspoons purè vanilla èxtract
  • 1 cup milk (I usè 1% milk)
  • 3 cups all-purposè flour
  • 1/2 tèaspoon baking powdèr
  • 1/2 tèaspoon salt
  • 1/4 tèaspoon nutmèg
INSTRUCTIONS
  1. Prèhèat your ovèn to 325 F. Grèasè and flour a 12 cup bundt cakè pan.
  2. In a largè mixing bowl add thè buttèr and sugar. On mèdium spèèd using a paddlè attachmènt or hand mixèr, crèam thè buttèr and sugar for about 5 minutès until light and fluffy.
  3. Add èggs, onè at a timè into thè mixèr, sèt to mèdium spèèd. Bèat for 45 sèconds aftèr èach ègg.
  4. Add thè vanilla to thè mixturè and bèat an additional 30 sèconds.
  5. In a mèdium bowl,mèasurè out thè flour, baking powdèr, salt and nutmèg.
  6. At low spèèd, add 1/2 of thè dry ingrèdiènts to thè buttèr and ègg mixturè, and bèat until just blèndèd. Thèn add 1/2 thè milk and with thè mixèr still on low, bèat thè milk in until just blèndèd. Scrapè thè sidès of thè bowl with a spatula bètwèèn mixing in thè dry ingrèdiènts and thè milk. Rèpèat thè procèss with thè rèmaining half of thè dry ingrèdiènts and thè milk.
  7. Pour thè battèr into thè prèparèd baking pan and fill no morè than 2/3 full. Smooth thè top with a spoon or spatula.
  8. Gèt full rècipè mustlovehome.