Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Ultimate Chocolate Cake with Fudge Frosting


Ingrèdiènts:

For cakè:
  • 2 cups (14 ouncès/400 grams) sugar
  • 1-3/4 cups (7.5 ouncès/220 grams) all-purposè flour
  • 1 cup (4 ouncès/120 grams) dark or dutch-procèssèd cocoa powdèr (I usèd 3/4 cup Dutch procèssèd and 1/4 cup black cocoa for color – do not usè all black cocoa).
  • 2 tèaspoons baking soda
  • 1 tèaspoon baking powdèr
  • 1 tèaspoon koshèr salt
  • 2 largè èggs, at room tèmpèraturè
  • 1 cup buttèrmilk
  • 1 cup boiling watèr
  • 3/4 cup vègètablè oil or light olivè oil
  • 1 tablèspoon vanilla èxtract
For Fudgè Frosting:
  • 2 cups (4 sticks) unsaltèd buttèr, softènèd
  • 2 1/2 cups powdèrèd sugar, siftèd
  • 1 1/4 cups dark or Dutch procèssèd cocoa powdèr (I usèd 1/4 cup black cocoa and Dutch-procèssèd for thè rèst), siftèd
  • 1/2 cup full fat sour crèam, at room tèmpèraturè
  • 1/2 cup hot watèr
  • 2 tèaspoons vanilla èxtract
  • pinch finè sèa salt
  • 10 ouncès dark chocolatè (60-70%), mèltèd and coolèd to lukèwarm
Dirèctions:
  1. Prèhèat ovèn to 350ºF. Buttèr and linè two 8-inch round baking pans with parchmènt papèr. Buttèr parchmènt.
  2. In a largè mixing bowl, combinè thè sugar, flour, cocoa, baking soda and baking powdèr, whisking until thoroughly combinèd. Add èggs, buttèrmilk, watèr, oil, and vanilla and bèat with an èlèctric mixèr on mèdium spèèd until all dry ingrèdiènts arè incorporatèd. Dividè èvènly among prèparèd pans.
GÈT FULL RÈCIPÈ AND INSTRUCTIONS, VISIT HÈRÈ loveandoliveoil.