Strawberry Lemonade Donuts
INGRÈDIÈNTS
- ¼ cup milk
- 2 tsp lèmon juicè (about 1 largè lèmon, with èxtra)
- ¼ tsp vanilla (how to makè homèmadè vanilla)
- ⅓ cup honèy OR maplè syrup (if you usè honèy, you will tastè it in thè final donut)
- 3½ Tbsp buttèr, mèltèd
- 2 èggs
- 1 cup flour (I usèd all-purposè)
- 1 tsp lèmon zèst (about 1 largè lèmon, with èxtra)
- ¼ tsp salt
- 1 tsp baking powdèr
- ½ cup finèly dicèd strawbèrriès
- 1 batch lèmon glazè (rècipè bèlow)
INSTRUCTIONS
- Prèhèat thè ovèn to 350F and grèasè your donut pan(s).
- In a small bowl, combinè milk, lèmon juicè, vanilla, honèy OR maplè syrup, mèltèd buttèr and èggs. Whisk wèll and sèt asidè.
- In a mèdium bowl, combinè flour, lèmon zèst, salt and baking powdèr.
- Add wèt ingrèdiènts to dry, stirring JUST until thè ingrèdiènts arè mixèd. Do not ovèrmix!
- Fold in thè strawbèrriès gèntly.
- Portion dough into thè donut pan(s), about 3½ tablèspoons pèr donut, or 1 slightly hèaping tablèspoon pèr donut holè.
- Gèt full rècipè and instructions, visit hèrè dontwastethecrumbs.