Spicy Mango Chicken Wings
INGRÈDIÈNTS
- ½ cup flour
- ½ tèaspoon chili powdèr
- ½ tèaspoon garlic powdèr
- ½ tèaspoon pèppèr
- ½ tèaspoon salt
- 1 pound chickèn wings
- 1 mango
- 3 habanèro pèppèrs, optional sèèdèd or unsèèdèd
- 2 garlic clovès
- ½ tèaspoon paprika
- ¼ cup applè cidèr vinègar
- 2 tablèspoons limè juicè
- ¼ cup honèy
PRÈPARATION
- Prèhèat ovèn to 425ºF/220ºC.
- In a small mixing bowl, combinè flour, chili powdèr, garlic powdèr, pèppèr, and salt.
- Pat thè chickèn wings dry using a papèr towèl, thèn battèr in flour mixturè.
- Placè chickèn wings on a wirè -ackèd baking shèèt, and bakè at 425ºF/220ºC for 45 minutès, flipping halfway for èvèn cooking.
- In a food procèssor or blèndèr, mix togèthèr thè mango, habanèro pèppèrs, garlic, paprika, applè cidèr vinègar, and limè juicè. Blènd until fully combinèd. Thè mixturè should bè a bright orangè vibrant color.
- In a saucèpan, combinè honèy with your mango habanèro mixturè at mèdium hèat. Stir occasionally to prèvènt sticking and simmèr for 5-10 minutès or until your saucè rèachès a prèfèrèd consistèncy.
- Fully coat your cookèd wings in thè saucè thèn placè on a parchmènt-linèd baking shèèt and bakè at 450ºF/230ºC for 8-10 minutès or until saucè has slightly caramèlizèd.
- Gèt full rècipè and instructions, visit hèrè buzzfeed.