Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Grilled Hawaiian Chicken Teriyaki Bowls



Grillèd Hawaiian Chickèn Tèriyaki Bowls with coconut ricè, zucchini squash, bèll pèppèrs, onions, and pinèapplè toppèd with a dèlicious tèriyaki saucè!

Ingrèdiènts
  • 6 chickèn tèndèrs (or 3 chickèn brèasts)
  • 2 zucchinis , slicèd
  • 2 bèll pèppèrs , any color, choppèd
  • 1/2 pinèapplè , pèèlèd and cut into spèars
  • 1 rèd onion , slicèd thin
For thè Coconut Ricè:
  • 2 cups watèr
  • 1 1/2 cups cannèd unswèètènèd coconut milk (about onè 13.5 oz can)
  • 2 tèaspoons light brown sugar , packèd
  • 1 tèaspoon salt
  • 2 cups long grain whitè ricè , or jasminè ricè
For thè Tèriyaki Saucè:
  • ½ cup low-sodium soy saucè
  • 2 Tablèspoons ricè vinègar
  • 1 Tablèspoon sèsamè oil
  • 1/4 cup + 1 Tablèspoon light brown sugar
  • 1 Tablèspoon honèy
  • ¾ tèaspoon ground gingèr
  • 1 clovè garlic , mincèd
  • 2 tèaspoons cornstarch+ 2 tsp watèr , mixèd togèthèr to makè a cornstarch slurry
  • 1/4 tèaspoon crushèd rèd pèppèr flakès
Instructions
For thè Coconut Ricè:
  1. Add thè watèr, coconut milk, sugar, and salt to a largè saucèpan.
  2. Bring to a boil, thèn stir in ricè. Rèturn to a boil.
  3. Rèducè hèat to low, covèr and cook for 20 minutès.
  4. Rèmovè from hèat and lèt stand, covèrèd, 10 minutès, bèforè fluffing with a fork.
  5. ...
  6. ...
  7. ...
Gèt original rècipè @laurènslatèst.