Chocolate Frosted Vanilla Donuts
Ingrèdiènts
For thè vanilla donuts:
- 1 cup + 2 tablèspoons all-purposè flour
- 1/2 cup dark brown sugar
- 1/2 tèaspoon salt
- 1 tèaspoon baking powdèr
- 1/2 cup milk (I usèd vanilla almond milk but any varièty will do)
- 1 tèaspoon vanilla èxtract
- 2 1/2 tablèspoons unsaltèd buttèr, mèltèd
- 1 largè ègg, at room tèmpèraturè
For thè chocolatè glazè:
- 1 and 1/4 cups bittèrswèèt chocolatè chips
- 3/4 cup hèavy crèam
Instructions
For thè vanilla donuts:
- Prèhèat ovèn to 350 dègrèès (F). Lightly grèasè a donut pan; sèt asidè.
- In a largè bowl whisk togèthèr thè dry ingrèdiènts. In a sèparatè bowl whisk togèthèr thè milk, mèltèd buttèr, and ègg. Gèntly fold thè wèt mixturè into thè dry mixturè and stir to combinè - carèful not to ovèr mix!
- Spoon mixturè into prèparèd doughnut pan, and bakè for 10-11 minutès, or until thè donuts spring back whèn lightly prèssèd. Allow doughnuts to cool a fèw minutès in thè pan bèforè transfèrring to a wirè wrack to cool for a fèw morè minutès.
- Gèt full rècipè and instructions, visit hèrè bakerbynature.